BRZA DOSTAVA 1-4 radna dana Besplatna dostava za narudžbe u vrijednosti preko 190 kn. x
BRZA DOSTAVA 1-4 radna dana Besplatna dostava za narudžbe u vrijednosti preko 190 kn. x

Često postavljena pitanja

1. ŠTO TOČNO WOWPETSDEALS NUDI?

Ponosni smo što vam možemo ponuditi naš vrhunski odabir potrepština za ljubimce i dodataka po veoma privlačnim cijenama. Ovdje možete pronaći mnoštvo svakodnevno korisnih proizvoda, ali i neke artikle prigodne za poklone ili da biste jednostavno razmazili svoje voljene životinje.


2. KAKO DA OSIGURAM DA MOJ PAS IMA ZDRAVU KOŽU I DLAKU?

Kako biste osigurali zdravu dlaku i kožu postoji mnogo različitih stvari koje možete učiniti, uključujući hranjenje izbalansiranom zdravom dijetom, redovnim dotjeravanjem vašeg ljubimca i održavanjem njegove čistoće sa šamponima i redovitim pranjima. Mnogi od naših proizvoda Vam mogu pomoći -  pogledajte ih ovdje.


3. KAKO DA PRONAĐEM INFORMACIJE O PROIZVODIMA?

Možete pronaći specifične informacije o proizvodima na svakoj stranici proizvoda pod naslovom ‘’opis’’.


4. MOJ LJUBIMAC NE IZGLEDA DOBRO.ŠTO TREBAM URADITI?

Ako ste zabrinuti za zdravlje vašega ljubimca, molimo stupite u kontakt sa veterinarskom ambulantom za savjet. Oni će Vam moći reći da li je vašem ljubimcu potrebno liječenje ili pregled.


5. ŠTO DA UČINIM AKO PROIZVODA KOJI ŽELIM NEMA NA STANJU?

Mi nudimo veliki izbor proizvoda i dobivamo dostave u našem skladištu skoro svaki dan. Zbog toga Vam toplo preporučamo da redovito provjeravate stanje.


6. KOLIKO TRAJE VRIJEME ZA DOSTAVU?

Dostavljanje narudžbe može trajati 1-4 radnih dana (ne uključujući vikende i blagdane) zavisno od države u kojoj se nalazite. Obrada narudžbe uključuje odabir, pakiranje i pripremanje narudžbe za dostavu. Onda kada je narudžba preuzeta od strane dostavljača i dostavljena na vašu adresu, tada se smatra ‘’poslanom’’. Molimo Vas da se pobrinete da neko može preuzeti Vašu narudžbu između 09:00 i 18:00 sati.


7. KOJI SU NAČINI PLAĆANJA?

Mi nudimo sigurno plaćanje - plaćanje po pouzeću - plaćate onda kada dobijete vašu narudžbu, bez plaćanja unaprijed ili prijenosa sredstava.


8. DA LI MOGU OTKAZATI ILI IZMIJENITI NARUDŽBU?

Ne, onda kada je narudžba napravljena, mi nismo u mogućnosti da otkažemo Vašu narudžbu ili da načinimo neke promjene. Molimo Vas da se uvjerite da su sve informacije točne prije nego što završite svoju narudžbu.  


9. DA LI NUDITE NEKE POPUSTE ILI PROMOCIJE?

Da, mi nudimo popuste i posebne promocije. Najbolji način da budete informirani o njima jeste da nas pratite na Facebook-u i da provjeravate našu internetsku stranicu.


10. ŠTO DA UČINIM AKO MOJA NARUDŽBA STIGNE OŠTEĆENA?

Molimo kontaktirajte Službu za korisnike, da biste zatražili daljnju pomoć. Svaki artikl koji stigne oštećen mora biti prijavljen u roku od 14 dana od dostave. Mi ćemo zatražiti fotografije kako bismo načinili pritužbu zbog oštećenja. Primjer: fotografija oštećenog artikla/oštećenih artikala.  


11. ŠTO DA UČINIM AKO NEDOSTAJE ARTIKAL U MOJOJ NARUDŽBI?

Molimo kontaktirajte Službu za korisnike, da biste zatražili daljnju pomoć.


12.  KUPIO SAM WOWPETSDEALS PROIZVODE SA DRUGE STRANICE/PRODAVAONICE, MOŽETE LI MI JOŠ UVIJEK POMOĆI?

Žao nam je, ali jedino mjesto gdje možete pronaći naše proizvode je naša službena stranica. Bilo koje drugo mjesto na kojem ih prodaju nije službeno i može biti i lažno, tako da Vam ne možemo garantirati za njih. 


13.  DA LI NUDITE ‘’PREUZIMANJE PO POZIVU’’ ILI ‘’PO DOLASKU’’?

Ne, jedini način dostave jeste dostava na vašu adresu


14.  KAKO MOGU DOBITI BESPLATNU DOSTAVU?

Besplatna dostava za narudžbe veće od 190 kn